22 Haziran 2008 Pazar

zaman: 11:35 Etiketler: Gönderen Ateius


Hydropolis

Dünyanın ilk su altı oteli nerede inşa ediliyor olabilir??Tabiki Dubai.Basra Körfezi’nin 20 metre altında yapılan bu otel ziyaretçilerine balıklarla ve çeşitli deniz canlılarıyla iç içe bi tatil sunuyor.Dubai'de inşa edilen Hydropolis 3 bölümden oluşacak. Su üzerinde kalan bölümünde restoranlar ve alışveriş merkezi bulunacak. Misafirler bu bölümden asansörlerle denizin 5 metre altındaki orta bölüme inecek. Burada da resepsiyon ve spor salonları olacak. Odalar ise suyun 20 metre altında yeralacak.

Dubai'nin 200 metre açığındaki otele ulaşım denizin üzerinde kurulacak raylı sistemlerle sağlanacak. Odaların büyük bir bölümünü kaplayan camlarda gizli tutulan bir karışım kullanıldı. Camlar basınca ve darbeye dayanıklı.

Dubai Şeyhi El Maktum bu oteli yapabilmek için 600 milyon dolar gibi dudak uçuklatan bir servet harcadı.Kendisi için çok fazla bir miktar olduğunu zannetmiyorum.Çünkü günde 3000 kişinin ziyaret etmesi düşünülen bu otel ile sermayesini çıkaracağını ve geliri katlıyacağını düşünüyorum.Ayrıca El Maktum'un Liverpool'a talip olmuştu.Ne diyelim  Allah bereket versin :)

0 yorum: